18 Οκτωβρίου, 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο «Ψηφιακό Αποθετήριο Γεωπάρκου Ψηλορείτη: Εργαστήριο συγκέντρωσης, κωδικοποίησης και τεκμηρίωσης περιεχομένου».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Εργαστήρια συγκέντρωσης, κωδικοποίησης και τεκμηρίωσης περιεχομένου που διοργάνωσε η MADE Consultants σε συνεργασία με την ΟικοΜ, στο πλαίσιο του έργου «Σχεδιασμός και ανάπτυξη ψηφιακού αποθετηρίου για το Γεωπάρκο Ψηλορείτη» που υλοποιείται από το ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης ΑΑΕ ΟΤΑ.

Σε κάθε ένα από τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν από  Δευτέρα 3/10 έως Πέμπτη 06/10 σε Ανώγεια, Αμάρι και Γέργερη, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να εξοικειωθούν ως προς τη χρήση της πλατφόρμας του Ψηφιακού Αποθετηρίου Γεωπάρκου Ψηλορείτη. Στη συζήτηση που ακολούθησε ήταν εμφανές τόσο το ενδιαφέρον, όσο και η πρόθεσή τους για τακτική και συντονισμένη συνεργασία με το ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης στο πλαίσιο της αξιολόγησης των τεκμηρίων που θα αναρτώνται στο ψηφιακό αποθετήριο.

Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι το ψηφιακό αποθετήριο Ψηλορείτη αποτελεί μια πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει αναφορικά με την συγκέντρωση, κωδικοποίηση, διάσωση και ανάδειξη σημαντικών πτυχών του ορεινού όγκου του Ψηλορείτη. Εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, ερευνητές και ενεργοί πολίτες δήλωσαν πρόθυμοι να διαθέσουν το πολύτιμο υλικό που διαθέτουν καθιστώντας το προσβάσιμο σε όλους, διασφαλίζοντας την διάσωση και ανάδειξη του.