27 Ιουνίου, 2022

Τεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων 190 ωφελούμενων.

Η MADE Consultants ανέλαβε την τεχνική στήριξη της  Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, για την υλοποίηση της Πράξης «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete».

Στο πλαίσιο της Πράξης, 190 ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν  σε ένα από τα παρακάτω προγράμματα κατάρτισης:

  • Υπάλληλος κρατήσεων (εξειδικευμένο αντικείμενο)
  • Στέλεχος εστίασης – Διοίκηση μονάδων εστίασης (εξειδικευμένο αντικείμενο)
  • Υπάλληλος τουριστικού γραφείου (εξειδικευμένο αντικείμενο)
  • Υπάλληλος υποδοχής – Εξυπηρέτηση πελατών ξενοδοχείου (εξειδικευμένο αντικείμενο)
  • Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce)

Οι ωφελούμενοι αφού ολοκληρώσουν 200 ώρες εκπαίδευσης, θα εξεταστούν για την πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ και αν χρειαστεί θα υπάρξει και επανεξέταση.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορεί να πραγματοποιηθούν είτε με τη μέθοδο της Μικτής Κατάρτισης (blended learning), συνδυάζοντας τη δια ζώσης διδασκαλία με δραστηριότητες σύγχρονης και ασύγχρονής τηλε-εκπαίδευσης, είτε με τη μέθοδο της τηλεκατάρτισης, όπου η σύγχρονη τηλε-εκπαίδευση είναι το 70% των ωρών κάθε προγράμματος, είτε με τη μέθοδο της συμβατικής (face to face) κατάρτισης στην τάξη. Η εκπαιδευτική μέθοδος που θα επιλέγεται πριν την έναρξη του κάθε Προγράμματος Κατάρτισης από τον Ανάδοχο και θα εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά των ωφελούμενων (ηλικία, ωράριο, εξοικείωση με τη χρήση Τ.Π.Ε. κ.α.)

Περισσότερες πληροφορίες για την Πράξη και τα επιμέρους εκπαιδευτικά προγράμματα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Δικαιούχου: www.heraklion-hotels.gr